Скандал заради данъчните промени, които правителството разписа. От ГЕРБ не са

...
Скандал заради данъчните промени, които правителството разписа. От ГЕРБ не са
Коментари Харесай

Финансовото министерство планира връщане на 20% ДДС за ресторантьорите, ГЕРБ се обяви против

Скандал заради данъчните промени, които държавното управление разписа. От ГЕРБ не са съгласни с връщането на 20% Данък добавена стойност за ресторантьорите.

Без смяна на налозите на физическите лица и компаниите за идната година.

Предвижда се 0% за хляба и брашното да се резервира, само че единствено доникъде на годината.

Още от януари 20% ще стане Данък добавена стойност за ресторантьорите и хотелиерите, планува държавното управление.

И още планувани промени – финансов тласък, в случай че дадем информация, че някой укрива налози или не внася осигуровки. Ако доставка стигне до нас без фискален бон, може да не я плащаме. Важно за пушачите – данък ще има и върху нагреваеми произведения, без значение дали в тях има тютюн.

Планът е ресторантьорите още веднъж да заплащат 20% Данък добавена стойност. Ако в границите на един месец обаче убедят финансовия министър Асен Василев, че са подготвени да изсветлят сектора, ставката може и да се резервира 9%.

„ Можем да обсъдим и да забележим действително от тези ограничения какъв ще бъде фискалният резултат от изсветляването. Ако той е по-голям от повдигането на ставката, можем да обмислим вероятно да запазим 9% ставка ”, разясни Василев.

Финансовият министър анонсира данъчните промени при свое присъединяване в бизнес закуска с американската комерсиална камара. Първата среща с ресторантьорите към този момент се е провела предходната седмица. По думите на сектора обаче огромен % от представителите му в действителност не са взели участие.

„ Със свалянето на Данък добавена стойност първия път през 2020 година прагът на обезпечаване в страната беше 620 лева, ние го вдигнахме на 800 лева Да, имаме оферти, които можем да създадем за повдигане още веднъж, имаме и други оферти, които можем да създадем. За страдание, не сме търсени от никого ”, посочи ръководителят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР